torsdag 10 juni 2010

En kruka med nya växter

Snötörel, Euphorbia 'Diamond Frost' har varit en av mina absoluta favoriter under de två gångna somrarna. Den är en helt perfekt sommarblomma, den blommar snällt hela sommaren, ända till december hos mig, är självrensande och regn- och torktålig. Kan man önska sig mer? Nu har det kommit en ny variant med mörka blad och rosavita blommor, 'Breathless Blush'. Om denna är lika bra som den vita, så blir den en ny favorit i år!
Jag har planterat ihop den med det likaså mörkbladiga sommarljuset, Gaura lindheimeri 'Blaze' och en snygg "vitklöver", Trifolia repens 'Dragon Blood'.
En mycket mörkbladig sommarlust, Ipomoea batatas 'Sidekick Black Heart', kompletterar.
Tyvärr har växterna inte ännu fått tillräckligt med sol för att bli riktigt mörka, men vi får hoppas att det kommer!
Bakom en kruka med vitbrokigt gräs och en likaså "vitbrokig" tall för att ge kontrast.

Mörkbladig sommarlust, Euphorbia 'Breathless Blush'

Trifolia repens 'Dragon Blood'


Den första rosen som öppnade i rabatten var i år en tornedalsros = fylld kanelros, Rosa majalis 'Foecundissima' = Rosa cinnomomea plena = Rosa majalis 'Tornedal'... kärt barn har många namn!

4 kommentarer:

Christina sa...

Diamond Frost har jag provat. Den är fin, det blir spännande att höra vad du tycker om den nya varianten. Vilken trevlig klöver, den ska jag hålla utkik efter.
Ha det gott!
Christina

Tiina Linkama sa...

Tuo: Trifolia repens 'Dragon Blood'
oli kiehtovan erilainen!

Sylvia sa...

Mutta yhtä paha leviämään kuin se tavallinen valkoapila!
Botanissa oli se pienenä sievänä mättäänä muutama vuosi sitten kun se oli vuoden uutuus! Nyt sitä on pitkin nurmikoita tavallisen valkoapilan seassa vähän joka puolella!

Soili sa...

Ihana tuo apila, mulla leviää pahasti se tumma, Hannele N:ltä saatu.