torsdag 1 september 2011

Egna persikor!


Vilken lycka att kunna gå ut, räcka fram handen och plocka ner saftdrypande, solmogna persikor direkt från trädet! De kan inte jämföras med de smaklösa, stenhårda frukterna som man köper i affären!

Vårt persikoträd 'Frost' har i år gett mer frukt än någonsin. Många gånger har vi varit skraja om det skulle bli någonting kvar när det har stormat och regnar så att man kunde tro att allt kommer att blåsa ner. Och på våren när trädet blommade överdådigt, var det flera kyliga nätter på gränsen till frost!

Men nu är vi alltså framme vid skörden. Det blev så mycket frukt att vi har problem med att kunna äta upp dem, då alldeles för många mognar samtidigt.

Vi får baka pajer och frysa in så att vi har några njutningsstunder att se fram emot även på vintern!6 kommentarer:

Fia sa...

ÅH, dom är så fantastiskt goda "Frostarna". Jag hade ett träd som överlevde i kanske tre år, men tillslut så frös det bort, bara enstaka persikor hann jag smaka, men dom får gjorde så att jag är beredd att göra ett nytt försök när jag ser dina bilder!

Anns Gröna sa...

Åh så gott! Lyckliga ni som fick så många frukter i år - precis när vårt blommade slog en köldknäpp till och tog kål på alla blommorna. Tror det sitter två! frukter på trädet. Håller tummarna för nästa år istället.
Trevlig helg!
Kram
Ann

Christina sa...

Har kikat runt lite! Vilka persikor. Och vilket underbart lila bord. Precis i min smak. Hälsningar Christina

Skogseva sa...

Det måste väl ändå vara stor trädgårdslycka att plocka egna persikor! Tror inte att vi skulle klara av sådan odling här på åsen där ingen riktigt skyddad vrå finns.
Jag avundas dig...
Eva

Monica sa...

oh vilka persikor, jag har precis köpt två frostträd jag hoppas vi får lika go skörd om något år. har kikat runt här hos dig så mycket spännande och fint de där möblerna var helt i min smak.

Ha det gott kram Monica

Sylvia sa...

Tack Monica! Hoppas du ska trivas här hos mig! Välkommen åter!