måndag 17 november 2008

Mer om julens blommor


Alltså, lite mer om blommorna. De dominerande trendfärgerna, sa den holländska blomsterkonstnären Nicky, var antingen vänliga, mjuka pastellnyanser eller så mycket mörka röda och violetta nyanser. Och det såg man ju i hennes arrangemang - jag visar bilder på några vita med silvriga och limegröna inslag.
I denna glascylinder ligger konstgjord "snö" på botten som döljer en oasisplatta. En enda vit ros, en vit, svartögd gerbera, lite limefärgad hortensia och silverros och dito kula. Färdigt!

Nästa arrangemang kan passa bra för blomallergiker. Visst finns det blommor som allergikerna tål, men det här är helt utan blommor.
Några rotbitar på ett fat, tallkottar och stjärnanis är allt som behövs för att det ska bli vackert när man kan det!


Ett vitt hjärta, inlindat med mossa och sprayat med vit färg utgör stommen på nästa arrangemang. I det har man stuckit in en enda mörkröd ros och en liten murgrönakvist. Det hela ligger på några slingor av mosslummer på en julröd duk. Enkelt men vackert.

Nästa bukett var lite mer påkostad, men trenden sas vara små, vänliga arrangemang med få blommor.
Här är det vit hortensia, ett par vita gerberor, lite limegröna skimmiakvistar, silvergirlang, silverkulor och -band.Att man mycket väl kan använda krukväxter till arrangemang visar denna fina, enkla kruka med en vit flamingoblomma i en vacker svart pappkasse med pärlhandtag.


.
Inga kommentarer: