torsdag 25 juni 2009

Juni blommar

Det är helt underbart att vistas i trädgården just nu! På nästan varje steg man tar hittar man någonting att fästa blicken (och kameraögat) på!
Just nu tycks det vara en rosa stund, mycket av de rosablommande härligheterna blommar som bäst. Här en liten del av allt som blommar hos mig nu. Klicka för större bilder som vanligt!
Clematis 'Aljonushka' klänger omkring hej vilt

Nemesia 'Carnival' mixade frön resulterar i många olika färgkombinationer! det gäller att välja den som bäst passar i sammanhanget. Här en rosalila variant

Här en rosa variant från samma mix, tillsammans med sommarbegonia och Mimulus 'Magic' i skuggsidans blomsterurna

Jättevallmo-blomningen börjar vara över för i år, men ännu kommer det en och annan blomma. Här 'Pink Ruffles' i starkt solsken!

Kapfuchsian, Phygelius, är en tämligen ny sommarblomma, men den gillar jag! Här i en mycket mörk purpurnyans, 'Candy Drops Purple'


En annan mycket mörk blomma är chokladblomman, Cosmos atrosanguineus! Doftar verkligen choklad i solsken!

Till de mera ovanliga inslagen i min trädgård hör snödroppsträdet, Styrax japonica. Här i en rosa variant!

Rosen 'Bolero' klättrar uppe i persikoträdet och har precis öppnat sina första, ljuvligt babyrosa blommor

Bland mina rosor finns även gula. Kanske härrör detta att tycka om just gula från barndomen, då mammas gula rosenbuskar översållades av tefatsstora blommor med himmelsk doft! Jag kan tänka mig att det var sorten 'Agnes', men jag är inte säker.
Här är i alla fall min 'Alchymist' som klättrar över buxbomshäcken!

En patioros i en läcker aprikosrosa nyans!

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Mycket godis.

Tiina L. sa...

Oi oi, taas niin ihania kukkijoita! On se kumma, että joka vuosi sitä jaksaa haltioitua yhä uudelleen kukintaan. Siinä on jotain syvempää kuin muoto ja väri ja tuoksu. Kukinnassa on koko elämän riemu!