tisdag 14 september 2010

Nydaning

Vi håller på och gör om i trädgården. Man måste ju förnya sig då o då, särskilt när växterna blir större än man tänkt sig. STA-folk har hämtat en massa alltför stora växter och planterat om dem i Stenpartiet i Trädgårdsföreningen. På så sätt får vi plats att göra om och plantera nya, mindre växter. Återstår att se om de håller sig små...

Jag köpte en ny lönn från Trädgårdsföreningens Asien-inspirerade utställning med japanska lönnar och höstanemoner. Lönnen heter Acer palmatum 'Koto-no-ito', undrar vad det kan betyda? Lönnen är riktigt sirlig, finflikig och gulgrön, hoppas den blir en bra ersättning för den numera alldeles för stora solfjäderslönnen som får flytta! Än så länge står den kvar i sin kruka.

Vad vi hittills har hunnit göra är denna rundel kring ormhasseln. Hasseln har den ovanan att den sätter massvis med rotskott, så efter att ha rensat noga i snårskogen la vi en kraftig markfolie runt trädet och dessutom några 6-kantiga betongstenar som vi hoppas ska hindra ytterligare rotskott. Vi får se hur det går. Dessutom flyttade vi undan en för stor dvärggran till TF och planterade istället en solfjäderstall (soliga saker hos oss numera!!) som haft en för mörk och instängd placering hittills. (Aj då, man skulle ha städat undan jorden...)

Vi har också tagit bort en hel del dagliljor och annat från den smala rabatten som följer trädgårdsgången, så att de andra växterna får bättre plats. Där står bl.a. denna roliga kasperbenved som har originella fröställningar! Den flankeras av många olika sorter av alunrot, Heuchera.


Heucheror och den allena närvarande trädgårdsslangen....

Som synes så återstår det massor. Vi har precis börjat, men kanske hinner vi göra en hel del mer under hösten.

Inga kommentarer: