söndag 5 december 2010

Mera vita saker....

Denna helg har varit både smått kaotiskt och vi har blivit nära nog insnöade! Vi var i Skåne, där det f.ö. var kallade och snöigare än vad vi lämnade bakom oss här hemma på Västkusten.

På nervägen hörde vi i bilradion att det hade varit en seriekrock nära Sandsjöbacka, på vår färdväg. Men det var så dags att säga det då, för då satt vi redan i den milslånga bilkön utan att kunna komma varken framåt eller bakåt! Där satt vi sedan i drygt 3,5 timme innan polisen släppte på trafiken igen. Och sakta gick det, särskilt i början. Den vanligen dryga 2-timmars resa tog denna gång nästan 6 timmar!

På natten hade det börjat falla vita saker från skyn medan vi sov sött. På morgonen fick vi nästan gräva fram bilen för att kunna åka hemåt. Och det snöade hela vägen fram till strax före Göteborg.

Det var så disigt att landskapet såg ut som några drömscener ur Svansjön, med vita, dansande dimslöjor och träd och buskar som flöt på ingenting.

Bara spökryttaren var ute...

Råkorna höll sig hemma i den stora, trygga björken

Råå hamn, som vanligen är så livlig, var öde. Havet och himlen flöt samman i dimman

Väntan...


Resan hem tog också ovanligt lång tid då alla kröp fram med stora inbördes avstånd, men det är ju bättre att köra försiktigt än att upprepa krocken med 13 personer inblandade...

Väl hemma kunde vi konstatera att den vita varan hade fallit ner rätt ymnigt även hos oss! Min man fick börja med att skotta oss fram till dörren...

3 kommentarer:

Ninnie sa...

Fotona blev iaf spännande o vackra!

Katarina sa...

Skönt att ni kom hem ordentligt!
Jättefin blogg!/Katarina

Marjattah sa...

Niinpä on talvi tullut teillekin. Unenomaiset kuvasi kertovat tunnelmasta. Tuo 'spökryttaren' on huippu!
Täällä viritellään juhlavaloja luminietoksiin.Ja tiedän että sinäkin muistat juhlapäivän!