onsdag 17 augusti 2011

Mera Svensson-möbler

Jag blev ju förälskad i dessa nätta trädgårdsmöbler från Svenssons i Lammhult när de visades under Lisebergsmässan i våras. Köpte då en stol på plats!
Nu köpte vi en stol och ett bord till bara för att de är så härliga!

Det finns 22 färger att välja bland, så vi tyckte att vi kunde leka lite med färger och inte ha samma färg på allt. Så det blev färger efter växterna som kringar platsen där möblerna står. Dock lät vi bli den mjukt gula vi har i blommorna intill, vi tyckte att det skulle tagit lyskraften från dom.
Så vi valde dämpade, mjuka nyanser: färgen "willow" efter den lilla, krulliga skruvrobinian, "aubergine" efter en klematis och några sommarblommor i rabatten intill och "garnet" efter lönnen som också heter just Acer 'Garnet'! Dessutom köpte jag klematis 'Carmencita' enbart för att den hade exakt samma "garnet"-färg!
Tyvärr ljuger bilderna lite, fick inte fram exakt rätta färger!
Här kan man kolla färger och möbler hos dem!

Clematis 'Rubro Marginata' i samma färg som det lilla bordet

Clematis 'Carmencita' i samma färg som den andra stolen

I en pelaridégran intill klättrar klematis 'Venosa Violacea', i samma färg som bordet.

4 kommentarer:

Anns Gröna sa...

Ah, gillar också dom stolarna! Häftigt att välja färg efter omgivningen de ska stå i.
Det var länge sedan jag "tittade" in så nu ska jag spana vidare här hos dig.
Ha det gott!
Kram
Ann

Skogseva sa...

Hej
Hittade din blogg när jag letade efter bilder och text (beskrivning) över klematis Triternato Rubro-Marginata, en sådan finns tydligen i din trädgård. Jag vill ersätta ett par väldigt ovilliga New Dawn-rosor med en mer villig - och framförallt friskare - klättrare! Skulle du vilja dela med dig av din erfarenhet av just denna klematis? Är den snabbväxande? Frisk? Jag har Krister Cedergrens klematisbok i handen och han beskriver Rubro-Marginata som sin absoluta favorit..
Hälsningar från Eva

Sylvia sa...

'Rubro-Marginata' är även mina favoriter. Den är verkligen småblommig men får massor av blommor så här i augusti-september. Hela gården doftar honung när den blommar. Ska klippas ner rejält inför vintern, då den blommar på årskott. Den är frisk och fin och jag har bara gott att säga om den.

Marjattah sa...

Elegantteja sommitelmia ! Tuolilla onkin tärkeä tehtävä kuvassa: auringonkukan jättimäisyyden voi ymmärtää :)