onsdag 14 september 2011

Glädjeämnen i höstträdgården

Jag gick förbi magnolia 'Susan' nyss och vad ser jag! Busken har ju flera knoppar igen! En knopp kommer att slå ut när som helst och flera mindre är på gång!
Tänka sig att den kan blomma två gånger samma sommar! Härligt!

Annars gläds jag åt de roliga fröställningarna på körsbärsbenveden, de ger verkligen liv åt trädgården där de gungar i vinden!

Skruvrobinian, R.tortuosa 'Lacy Lady Twisted Baby' håller också ställningarna väl! Den är grön och härlig så här på sensommaren men efter en frostnatt är fägringen plötslig förbi!

Sedan har vi långblommaren Geranium 'Patricia'! Den har blommat precis hela sommaren och verkar inte alls tänka tanken att sluta!

En annan långblommare är den honungsdoftande klematisen 'Rubromarginata'! Den blir bara större o större och slingrar sig iväg överallt. Men den får hållas, för den är så underbar!

Detta hjärtliga trädgårdssmyke köpte jag från Odla som födelsedagspresent åt min man. Visst gör den sig bra där den hänger i ormhasselgrenen!

Min favorithöstflox har glatt mig i många, många år. Den heter Phlox 'Fujiyama' och är hög, småblommig och frisk.

Fåglarna sådde denna jättesolros. De får också skörda nu!

Ibland gör man fynd i trädgårdens mörka vrår där man ställt undan utblommade lökar! Dessa Cyclamen hederiifolium-knölar har stått där i sin lilla korg sedan förra året utan att jag ägnat en tanke åt dem, men se bara!

Och så har den sista persikan också blåst ner när stormen Katja blåste över här. Tack och adjö till nästa sommar!!

1 kommentar:

Berit sa...

ja du verkar ha många glädjeämnen du. Här är det mest regn och man hinner och faktiskt så vill man inte vara ute.
Ha det gott!!