lördag 15 oktober 2011

Brittsommar


Det har varit många underbara, soliga dagar i raken nu. Tyvärr är fullmånenätterna gnistrande kalla, det är vitt på taket på morgonen!

Jag har petat ner lökar för vårens blomsterglädje. Nu har jag visst någon rosa period, för jag har gjort en plantering i silverrosa: rosa pärlhyacinter, olika silverrosa tulpaner och rosavita krokus.

En annan plantering är mer typisk för mig och går i vitt. Den innehåller vita och grönvita dubbla tulpaner, vita pärlhyacinter, poetnarcisser 'Thalia' och vita krokus 'Ard Schenk'. Senare på våren kommer vita alliumbollar upp.

Så gjorde jag en kruka som innehåller enbart blåa blommor: klarblåa pärlhyacinter, botaniska krokus 'Ruby Giant' som av bilden att döma ändå är himmelsblå trots namnet samt himmelsblå regnbågsiris 'Alida. Hoppas nu alla blommar samtidigt och färgen är som lovad!

2 kommentarer:

Anjas Hill sa...

Åhh! När du berättar så där så blir längtan till våren alldeles ohygglig! Vad fint det måste se ut i dina rabatter och krukor på våren!/Anja

Anjas Hill sa...

Sylvia!!!!

Nu är jag jätteledsen! Jag GLÖMDE! IGEN!
Fyj vad jag tycker att det är trist när jag är ibland så veckovill/dagvill!
Jag tror att problemet är att jag inte ha någon kompis bland TAGfolk hemmavidd så
att dessa möten kommer aldrig upp på tal. Ja, det är så jag försöker försvara mig - jag är ledsen i varje fall. Jag ville ju så gärna se och höra er föreläsnig.
Inte vill jag missa den 6 december heller - tänk om nå'n 'jäkel' skulle maila mig da'n innan eller så;)!
Förlåt mig så mycket att jag inte kom och lyssnade på ER! Jag skäms!/Anja