måndag 6 februari 2012

Vinter

Vi fick ju ändå en någorlunda vinter i år. Visst, det är bara ett par cm snö på sina ställen och barmark på en del av omgivningen, men det har varit rätt så kallt ett par veckor nu. Idag är det molnigt och kylan har mildrats något, så vi får se hur det blir.

Mest har det blivit stugsittande då det är inte så roligt att halka runt på de isiga vägarna. Jag vill gärna undvika att dratta omkull och riskera benbrott. Ta i trä!

För att hålla mig i gång så har jag börjat med vattengympa i varmbassäng - helt underbart! Det vill jag gärna fortsätta med tills våren kommer!

Annars är det tulpanerna och en del andra vårblommor som håller mig på gott humör. Här ses några av glädjespridare vi har hemma just nu!


Fönstervivor säljs det nu i många färger och den är en tålig växt bara den inte torkar ut! Då deppar den ihop direkt!

Denna sinningia fick jag av väninnan som en liten stickling. Nu blommar den flitigt flera gånger om året!

Några krokuslökar i en kruka blommar också fint just nu. Visst, glädjen är kort, men man kan gräva ner dem i trädgården sedan.
Amaryllisarna har visst inte tänkt att ge upp alls. Vissa kommer med t o m en fjärde blomstängel! Här ses 'Cherry Nymph' som har dubbla blommor. Och körsbärsröd är den också, något som jag är "allergisk" mot efter julen! 'Picoté' däremot är tjusig, med en trådtunn mörkrosa kant på den annars vita blomman! Den får så gärna komma med nya blommor igen!
En annan kul syssla är att göra Alla Hjärtans Dags-kort. Det här med att göra kort med samma teknik som man gör scrapbooking är riktigt kul. Det har jag upptäckt för drygt ett år sedan. Började med förförra årets julkort och sedan har det blivit en del födelsedagskort, påskkort med mera.


Om man kunde ha tid ta upp den gamla hobbyn lapptäckssömnad igen! Det har bara blivit en del till lilla barnbarnet på sistone, inga stora täcken här inte.

2 kommentarer:

Berit sa...

12 cm snö, lyckliga dig!! Här har vi säkert 70 cm snö nu och superkallt!!
Ha en alldeles underbar dag!

Sylvia sa...

Berit, det är värre än så, vi har bara ett par cm snö, inte 12.... Ingen chans att åka skidor eller så!