söndag 15 november 2009

Julens nya orkidéer

Idag var jag på julblommevisning i Partihallarna. Det kommer ju inför varje jul nya sorter av särsilt julstjärnor och orkidéer. Man har försökt göra riktigt julröda orkidéer och förra året kom en nyhet som heter Miltonia 'Vanity Red'.
I år såg man massor av denna röda sort, men årets nyheter var ännu mörkare, purpurfärgade: Colmonara 'Bobcat' som hade böjts till båge är mycket mörkt brun-purpurfärgad

Phalaenopsis 'Elegant Debora' är också mörkt purpurfärgad men åt det vinröda hållet

Sedan har det kommit två vita nyheter, båda Phalaenopsis-sorter. Den ena är liten och småblommig men hade många stjälkar på samma växt

Den andra hade den största blomman jag sett på brudorkidéer, men bara en enda blomma som sades hålla minst 3 månader! Heter P. 'Full Moon'.

5 kommentarer:

Soili sa...

Pienikukkaisia Phaleja minullakin on pari, ne eivät vie ihan niin paljon tilaa. Phalit on kyllä kiitollisia, aina tulee uusia kukkavanoja, vaikka unohdan lannoittaa *punastuu*.

Hannele sa...

Miten kaunis tumma.

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Så vackra de är!!

hpy sa...

Jag har inte varit soeciellt fortjust i orkidéer,men jag tycker att de blir vackrare hela tiden. eller ar det min syn som forandras?

Sylvia sa...

Hpy, nää, knappast har din syn förändrats! Jag tyckte inte heller om orkidéer för några år sedan, men när det kommer sådana som den lilla med många stjälkar, naturligt hängande, så gillar jag dem!
Det första jag gör när jag tar hem en ny Phalanopsis är att plocka bort de där hemska pinnarna och så hänger jag upp den i ampel så att grenarna får hänga fritt.