fredag 22 oktober 2010

"Ny" trädgård

Min underbara man har i flera veckor hållit på som bara den och grejat med de igenvuxna skiffergångarna. Han la en rotmatta under och byggde om nästan hela stenläggningen! Den sista biten får bli till våren.
Dessutom byggde han nya murar, både sten- och torvmurar. Även här är det rotmatta under så att ogräset hålls lite i schack.
Vi lyfte och rensade de flesta av växterna och planterade tillbaka. Vi gjorde hål på rotmattan där växterna skulle vara och sedan täckte vi det hela med barkmylla. Vi ska senare täcka med kakaoflis också, det ser snyggt ut och lär hålla sniglarna borta. Klart vi passade på och skaffade lite nya växter också, det är ju roligt att förnya sig ibland.
Kvällsbelysning har han också installerat, vi ska ta lite bilder när det blir mörkt!
Här ses några dagsljusbilder. Ännu är det inte så mycket att se, då de flesta av de lövfällande växterna precis har släppt löven och alla lökväxterna sover ju sött under jorden. Men vi hoppas att det ska bli snyggt till våren!
Här några bilder från olika vinklar.Hängande sumpcypress, Taxodium distichum 'Pendulum'

Och så här ser det ut på kvällen!

3 kommentarer:

Anns Gröna sa...

Hej på dej!
Vilken spännande trädgård ni har! Och vilket jobb att ändra om och dona. Det ser så häftigt ut när kvällsbelysningen är tänd - vackert!
Nu ska jag kika runt hos dig - det var länge sen sist känns det.
Ha det gott!
Kram
Ann

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det ser jättefint ut. Trevlig inspiration.

Anna

Vallaton mummeli sa...

Kyllä, näyttää vähän erilaiselta :) Kovan työn on B tehnyt! Terkkuja!