måndag 22 december 2008

22. december


Den här gruppen är egentligen min lussegrupp, men den är lika fin till jul och nyår. Gruppen står fin rätt länge. Den är planterad i en stor, plastinfodrad korg med ett ordentligt lager leca på botten. Växterna står kvar i sina egna krukor i blomjord med leca. Överst ett lager kuddmossa som täcker krukorna och hjälper till att hålla fuktigheten. Gruppen innehåller från vänster i framkanten en vitbrokig pussmun, Nematanthus, här utan blommor, ett ståtligt ex. av Clerodendrum wallichii, slöjklerodendrum och en kritvit azalea. Baktill från vänster sticker en knoppstängel av den vitblommiga juvelorkidéen Ludisia upp ur grönskan. Sedan en krämvit juvelblomma, Guzmania 'Pax' och ett prickblad, Dieffenbachia maculata 'Camilla'. Efter helgerna kan man plocka isär gruppen om man så vill, då de har lite olika krav på vård.


Tänk förresten på att om du har vinstockar, bör de klippas före jul! De blöder nämligen om man klipper senare! Vi fick en halv dag utan regn så vi passade på!

1 kommentar:

Marjattah sa...

Alkaa olla huikea valkoisten kukkien kokoelma, kun kelasin kuviasi taaksepäin. Mikä on Lussegrupp??? Lempiryhmä??? Vakioryhmä? Luottoryhmä? Hassu ryhmä??? Kaunis joka tapauksessa :-)