måndag 20 april 2009

Svarta violer!

Jag har även i år lekt med svarta violer!
I denna svarta utekruka finns tre olika svarta sorter: gamla trotjänaren, lilla näpna Viola (Tricolor-Gruppen) 'Bowles Black', normalstora, riktigt svarta penséen Viola × wittrockiana 'Black Delight'och den fleråriga hornviolen Viola (Cornuta-Gruppen) 'Molly Sanderson'.
De får lite kontrast av den vinröda penséen 'Cassis Shades'. Det svarta "gräset" är inget gräs utan Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens', svart ormskägg.
Den ljusa kuddväxten heter Aubrieta × cultorum 'Argenteovariegata', blommar snart med samma färg som 'Cassis Shades'.

Svart är svår att få till på foto, så jag har fotat med två olika kameror!


Närbilder:
'Bowles Black' drar lite åt det mörkblåa

'Molly Sanderson' är kanske den svartaste blomma som finns?

...men 'Black Delight' är också riktigt svart!

I en annan kruka gör 'Penny Mickey' sällskap till cover-rosen 'Sun Cover', som förstås inte blommar ännu.

4 kommentarer:

Tiina L. sa...

Tuo musta orvokki on kyllä hätkähdyttävä. En tiedä pidänkö siitä vai en - se on jotenkin niin synkeä. Mutta toisaalta dramaattinen.

Minäkin istuttelin eilen orvokkeja ruukkuun, nimiä niille ei ole, mutta yksi näyttää hieman samalta kuin tuo Penny Mickey.

Koskakohan uskaltaisi jättää ruukut jo ulos yöksi? Meillä kun öisin menee vielä jatkuvasti pakkasen puolelle - tänä aamun kello 07.00 oli vielä -5 astetta. Hyrr. Nyt kyllä aurinko paistaa ja onneksi kova tuuli on jo loppunut.

Muutenkin olen miettinyt istutusjuttuja: milloin voisin ajatella istuttavani kasvihuoneessa jo kolmatta viikkoa asustavat maksaruohot? Tai ne sinisypressit joista omassa blogissani kirjoitin?

Sylvia sa...

Dramatiikkaa sillä ruukulla tavoittelinkin! Nuo roosanväriset antaa vähän kontrastia!

Kyllä orvokit kestää pienet pakkaset mutta ovat surkean näköiset aamulla pakkasyön jälkeen. Että älä turhaan jätä yön yli ulos jos kasvihuoneessakin voit pitää. Päivällä sen sijaan voivat olla ulkona ja treenata ulkoelämään.

Samat sanat niistä muista kasveista. Älä laita ulos ennekuin pahemmat yöpakkaset on ohi, juurtuvat paremmin ilman sitä stressiä. Tuijia pitää kyllä kastella koko ajan, ne ovat hyvin arkoja kuivumiselle!

Tiina L. sa...

Mätänevätkö ne valesypressit jos pitäisin niitä suorastaan vesiämpäreissä?

Nyt olen lorotellut juurille vettä mutta nopeasti se valuu pitkin juurimöykyn pintaa pois.

Inkivääri sa...

Ai hurja, ainakin mustin mitä minä olen ikinä nähnyt8O