fredag 14 maj 2010

Äntligen sol!

Det har varit tråkigt väder en längre tid, man blir så trött på all kyla och regn. Men nu, äntligen, en solig, varm dag!! Visserligen har de lovat regn i morgon igen, men den dagen den sorgen!
Tittade runt i trädgården och visst är det en hel del som blommar! Sipporna drar sina sista verser, liksom narcisserna, men nu kommer alla fruktträden!! Nåja, detta söta lilla prydnadskörsbär Prunus incisa 'Kojo-no-mai' är visserligen bara till lyst, men storasystern ´Kirsa' står i stargroparna nu.

Så även mitt stora glädjeämne persika 'Frost'! Jag var orolig länge när det var så kall vinter, skulle hon klara sig! Och visst! Knäckt blev hon, men blommar gör hon!!!

Har även tagit ut och planterat en del av de tuffare sommarblommorna från växthuset. Här ses Nemesia 'KLM' i ampeln. Måtte det nu inte bli frostnätter längre...

Vad jag älskar lönnar! Särskilt i detta stadium när löven precis ska slå ut för fullt! Acer 'Trompenburg' lyser i kvällssolen!

2 kommentarer:

Marjattah sa...

Hurmaavia kuvia! Aina te ootte edellä, tänne tuli kunnon kevät justiinsa :)

Sylvia sa...

Meillä ei ole ollut sitä kunnon kevättä oikein vieläkään! Kylmää pitänyt aivan tähän asti, nyt muutama (puoli)aurinkoinen päivä on ollut.