lördag 30 april 2011

Blandad kompott

Det är helt underbart att vandra runt i trädgården nu! Man hittar växter som är gamla bekanta och man ses igen efter ett helt år. Goddag, härligt att du kommer igen!
Men det kommer också emot en nykomlingar som man inte alls minns att man har planterat! Hos mig är det olika lökväxter, ofta bara en enda, som bara står där och jag har ingen minne av att jag någonsin petat ner dom. Mysko!
På dagens runda hittade jag bland andra denna vita tulpan. Ingen aning vilken sort och var den kommer ifrån!

Däremot är denna Tulipa 'Apeldoorn Elite' en trogen, gammal vän som kommer år efter år. Lyser häftigt och ger välbehövlig färgglädje så här efter en grå årstid, annars brukar jag ju inte ha rött och orange!

Jag bara älskar dom! Kungsängsliljorna! De får gärna vandra runt i trädgården som de vill och sätta sig där de behagar, även om det skulle bli lite tokigt ibland!


I höstas köpte jag två små lönnplantor i bedrövligt skick från en plantskolas höstutförsäljning. Jag hade väl inget större hopp om att de skulle klara sig när de planterades så sent och det nästan genast kom snö och kyla. Men se, de sprirar glatt och har inget minne av hur eländig deras start var! Här är det Acer 'Orange Dream'.

Denna lönn har jag haft i 4 år nu och för första gången tänker den visst blomma!
Acer palmatum 'Trompenburg' heter den och har mörkt vinröda blad hela sommaren.

Ibland hittar man penséer som man bara måste ha! Som denna underbart lavendelfärgade!

Och så blommar min underbara persika 'Frost' så här ymnigt!

En skön Första Maj önskas er alla!!

Inga kommentarer: