söndag 6 november 2011

Helgdagskväll

Min gamla hibiskus som jag fått som en liten stickling för länge sedan, är nu ett rejält träd. Den vistas utomhus hela sommaren och blommar då med mörkröda, heldubbla blommor. Men när den flyttar inomhus, kan blommorna bli helt annorlunda, som här. Blomman är mycket större än den brukar vara och inte så dubbel heller, bara lite "fluffig". Det mest konstiga är den "klädda" pistillen!

Nu är det ju mörkt på kvällarna så det är trevligt att belysa trädgården. Nej, inte med ljusslingor och liknande ännu, utan med riktiga trädgårdslampor.
Här vid ingången har vi riktat en s.k. stenlampa genom en blå glasbit så att den lyser igenom glaset. Intill en lövfällande rododendron i höstfärg.

En annan lampa är riktad mot de nedfallna, röda löven från svartplommonet, de syns i förra blogginslaget i dagsljus. Rätt häftigt!

I trädgården belyser tre låga lanternor vissa växter och gångar. Rätt fint så här i beckmörkret!

2 kommentarer:

Monica sa...

Härlig hibiskus, min blommar med då de kommer in, och som du säger så blir blommorna lite annorlunda, vilket är märkligt men spännande.

Vilken mysig belysning genom stenen, det behövs i mörkret lite upplysning. Ha en bra vecka kram Monica

ArtbyNinnie sa...

Urläcka bilder med fin belysning! Ska fota min eller snarare din hibiskusknopp när den slagit ut. Den står i uterummet nu - en mellanstation. Hälsn från Ninnie