måndag 3 augusti 2009

Öarnas konstvåg


Nu under helgen 1-2 augusti gick det en Konstvåg över öarna i Göteborgs norra skärgård.
77 konstnärer, slöjdare och konsthantverkare ställde ut på Björkö, Fotö, Grötö, Hälsö, Hönö och Öckerö. Många öppnade sitt hem eller ateljé för besökarna, andra hade hyrt in sig i sjöbodar vid vattnet.

Vi hade fullt sjå att hinna besöka så många som möjligt under dessa dagar, men vi hann ändå inte till alla. Nå, det kommer fler tillfällen, får man hoppas. Samlingsutställningen i Öckerö bibliotek gav i alla fall en liten hum om vad de konstnärer hade att erbjuda, de som vi inte hann se.
Man hade verkligen tur med vädret. Det har ju regnat mer eller mindre ymnigt den senaste tiden, men just dessa två dagar behagade solen titta fram och regnet höll paus, dessutom var det varmt och skönt. Så man kan inte klaga!
Många utställare som vi pratade med var nöjda. Besökarna strömmade till i vågor, kanske hade det med färjans ankomsttider att göra! Men det var ju precis så det ska vara på Konstvågen!
Man passade säkert också på att ta ett dopp eller försöka lura en och annan krabba. Själva pratade vi med några öbor om jätteostronet, som också har etablerat sig i havet här. De var lite rädda för att den kan bli en plåga så småningom.


Det var också trevligt att caféerna höll öppet, så att man kunde få sig en kopp med dopp mellan varven!
Här visar jag några stämningsbilder från olika håll, men själva konstverken kanske man inte får visa utan vidare?
Stockroshäck

Hummertinor

Lysande hortensior

Inga kommentarer: